Malta för barn – familjeaktiviteter för både stora och små!

Malta är verkligen en pärla i Medelhavet där solen skiner nästan året om. Men förutom det fantastiska klimatet, det kristallklara vattnet och de underbara stränderna erbjuder denna lilla ö också en mängd roliga och lärorika aktiviteter för hela familjen. Låt oss utforska de bästa sakerna att göra på Malta för barn!

Utforska historiska platser

Malta är hem till ett antal historiska platser som kommer att fascinera barnen. Ett bra exempel är den antika staden Mdina, också känd som den “Tysta staden”, där du kan vandra genom slingrande, smala gator och uppleva ett äkta medeltida äventyr.

Valletta, landets huvudstad, är ett annat måste med sina grandiosa palats och imponerande befästningar.

Upptäck underjordisk historia på Hal Saflini

För en verkligt unik upplevelse kan du ta med hela familjen till Hal Saflini, en underjordisk grotta som räknas som en av de äldsta bebodda platserna i världen.

Din lokala guide kommer att ta dig på en resa tillbaka i tiden, berätta fascinerande historier om neolitiska människor som en gång kallade dessa grottor sitt hem.

Sjöfartsmuseum

Om dina barn är intresserade av båtar kommer de att älska Maltas Sjöfartsmuseum. Här kan de lära sig om öns marina historia och titta på gamla skepp, ubåtar och andra marina fordon. Museet erbjuder också en rad interaktiva utställningar som säkerligen kommer att hålla barnen engagerade.

Besök Popeye Village

Popeye Village är en pittoresk by belägen på Malta’s nordvästra kust. Byggt för att representera den fiktiva staden Sweethaven för filmen ”Popeye” (Karl Alfred på svenska) från 1980, har Karl Alfred blivit en populär turistattraktion och en lekplats för både barn och vuxna. Under ett besök i Karl Alfred kan barn och familjer delta i en mängd olika aktiviteter:

Familjer kan utforska de färgglada trähusen och ta del av guidade turer för att lära sig mer om byns historia och dess användning i filmen ”Popeye”. För barn finns det lekplatser, klätterställningar och trampoliner spridda över byn. Det finns också möjligheter för ansiktsmålning och ballongdjur.

Dagliga shower och föreställningar hålls i byns teater, inklusive musikaler och uppträdanden med karaktärer från filmen. Besökare kan också ta en kort båttur runt byn för att beundra dess skönhet från havet och ta del av den vackra kustlinjen runt Malta.

Det finns även gott om grönområden och picknickområden där familjer kan njuta av en avslappnad måltid med utsikt över havet. Karl Alfred har dessutom flera souvenirbutiker där besökare kan köpa minnesvärda souvenirer och presenter.

Oavsett om det är att ta del av underhållning, leka och utforska byn eller bara njuta av den natursköna utsikten över havet, erbjuder Karl Alfred en rolig och minnesvärd upplevelse för hela familjen.

Ta en tur med glasbottenbåt

En annan familjevänlig aktivitet att prova på Malta är en tur med en glasbottenbåt. Detta är ett ypperligt tillfälle att utforska det överflödiga marina livet utan att ens bli blöt! Barnen kommer att älska att se färgglada fiskar och kanske till och med en sjöstjärna eller två.

Utforska naturen

För familjer som älskar naturen erbjuder Malta ett antal vandringar och naturparker. Dingli-klipporna är ett populärt ställe att vandra med fantastisk utsikt över havet. Dessutom kan du besöka nationalparken Majjistral, där barnen kan få se olika arter av vilda djur som lever på Malta.

Aquarium och marina parker

På Malta National Aquarium kan barnen uppleva det rika djurlivet i Maltas vatten och mer därtill. Flera bassänger tillåter barnen att röra vid vissa arter under bevakning. Marine Park är ett annat höjdpunkt där du kan se sjölejon, papegojfiskar och andra marina arter.

Slutligen

Malta är alltså inte bara en destination för soltörstande vuxna. Med alla dess historiska platser, museer, naturparker och akvarium, har denna vackra ö något att erbjuda familjer med barn i alla åldrar. Oavsett om du reser med små utforskare, nyfikna tonåringar eller unga vuxna, kommer Malta att hålla hela familjen underhållen och glad under hela semestern.

Vanliga frågor

Finns det barnvänliga stränder på Malta?

Ja, Malta har flera barnvänliga stränder där barnen kan leka och bada tryggt. Några av de populära stränderna för familjer inkluderar Golden Bay, Mellieha Bay och Għajn Tuffieħa Bay.

Vilka andra aktiviteter kan jag göra med barnen på Malta?

Förutom att utforska historiska platser och besöka museer kan du också ta med familjen på en båttur runt de maltesiska öarna, prova på vattensporter som snorkling eller kayaking, eller till och med delta i en vattenshow på Marine Park.

Finns det nöjesparker eller lekplatser på Malta?

Ja, Malta har flera nöjesparker och lekplatser som är perfekta för barn. Doc’s Adventure Zone, Mediterraneo Bio Park och Popeye Village är några av de populära platserna som erbjuder lek och underhållning för barn i åldern 2 till 12 år.

Vilka andra sevärdheter kan jag besöka med barn på Malta?

Utöver de tidigare nämnda attraktionerna kan du också ta med barnen till Playmobil FunPark, där de kan leka med Playmobil-figurer i en stor och interaktiv lekplats. Du kan också besöka The Malta Experience, en interaktiv utställning som tar dig igenom Maltas rika historia.

Finns det restauranger som är barnvänliga på Malta?

Ja, det finns flera restauranger på Malta som är barnvänliga och erbjuder barnmenyer samt lekområden för barnen. Många restauranger har också höga stolar och skötbord för större bekvämlighet.

Hur tar man sig runt på Malta med barn?

Det bästa sättet att ta sig runt på Malta med barn är att hyra en bil. Detta ger dig frihet att utforska ön i ditt eget tempo och transportera dig och familjen direkt till de olika sevärdheterna. Du kan också använda bussar och taxibåtar för att ta dig runt.

Finns det barnvänliga hotell på Malta?

Ja, det finns många hotell på Malta som är välkomnande för barn och erbjuder faciliteter som pooler, lekplatser och barnklubbar. Många hotell har också särskilda familjerum eller sviter som är perfekta för familjer med barn.

Finns det möjlighet till barnpassning på Malta?

Ja, det finns flera företag och hotell som erbjuder barnpassningstjänster på Malta. Detta ger föräldrarna möjlighet att njuta av en stund för sig själva medan barnen blir omhändertagna av professionella och erfarna barnvakter.