Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa golfbanorna runt Malta!

Malta, med sitt soliga klimat och fantastiska kustlinje, är mer än bara en semesterort för sol och bad. För golfentusiaster erbjuder Malta några av de bästa golfbanorna i Medelhavsregionen.

Trots landets lilla storlek finns det fantastiska banor som både amatörer och proffs kan njuta av. Här ska vi utforska några av de bästa golfbanorna runt Malta, deras faciliteter, och vad som gör dem unika.

1. Royal Malta Golf Club

Den mest kända golfbanan på Malta är utan tvekan Royal Malta Golf Club (RMGC). Grundad 1888 är detta en av de äldsta klubbarna utanför Storbritannien.

Banan är belägen i Marsa och erbjuder en 18-håls, par 68, parkbana som mäter ungefär 5500 meter. RMGC är känd för sin vackra natur, välskötta fairways och varierade hål som erbjuder en utmaning för alla spelare.

Förutom golfbanan har klubben ett fullt utrustat klubbhus med restaurang och bar, en pro shop, och en driving range med kvalificerade instruktörer tillgängliga för lektioner. Klubben är öppen året om och erbjuder olika medlemskapspaket för både lokala och internationella spelare.

2. Marsa Sports Club

Även om Marsa Sports Club huvudsakligen är känd för sina tennis- och kricketanläggningar, erbjuder den också en niohåls golfbana som är perfekt för de som vill ha en snabbbana att spela på. Faciliteten har bra träningsområden inklusive putting greens och chippingområden, och drivs av Malta Golf Association.

Banans layout är designad för att vara både utmanande och naturskön, med flera vattenhinder och strategiskt placerade bunkrar. Eftersom det är en niohålsbana är det möjligt att spela en snabb runda på under två timmar, vilket gör den till ett utmärkt val för de som har begränsad tid men ändå vill njuta av en golfrunda.

3. Goze Golden Club

En unik golfupplevelse kan hittas på Goze Golden Club som är beläget på den närliggande ön Gozo. Gozos landskap erbjuder en spektakulär bakgrund till denna idylliska niohåls golfbana som erbjuder en varierad och spännande runda golf.

Banan består av breda fairways, svårplacerade bunkrar, och utslagspunkter som är strategiskt belägna för att utmana alla typer av golfare. Klubben på Gozo Golden Club erbjuder också golfspecifika boendealternativ och bra matmöjligheter, vilket gör det till en perfekt destination för en golfhelg.

Sammanfattningsvis erbjuder Malta och dess närliggande öar ett brett spektrum av golfupplevelser som passar alla nivåer av spelare. Kombinationen av historia, natur och välskötta banor gör det till en perfekt golfdestination i Medelhavet.

Powered by GetYourGuide